24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test

2Spoznaj svojo hrano

Razpis, 13. februar 2014
Kaj novega še lahko povemo o hrani? Prehranjevalna omrežja industrijske dobe, od zdrave prehrane do novega pomanjkanja hrane in od žetve do potrošnje, postajajo vedno manjša, vedno bolj lokalna in vedno bolj specifična. Ta skupina se bo oprla na lokalno poznavanje hrane, njenih virov, proizvodnje in potrošnje ter poskušala oblikovati novo zavedanje o tem, kakšna hrana je na naših krožnikih in kakšno je njeno ozadje.

Reakcija, 30. julij 2014
Trenutno je hrana v središču zanimanja. Profili družabnih medijev so polni fotografij zajtrkov, kosil, skodelic kave in večerij. To zanimanje je spremenilo način, kako dojemamo hrano: iz osnovne potrebe se je hrana spremenila v način življenja. Vprašanje, kje in kako jemo, je postalo pomemben del našega življenja. Za izhodišče svojih projektov smo si postavili vprašanje, kako skupnost in socialni položaj vplivata na naš odnos do hrane. Zgradili smo skupinski vrt in začeli raziskovati različne teme: mleko kot enega osnovnih produktov v državi, lokalne rastline, invazivne vrste ter oblikovanje možnih scenarijev prihodnosti za hrano.

Mentor skupine

Lucas Mullié, kustos za področje hrane, sopobudnik projektov Foodconvertors in Tijdrestaurant
www.lucasmullie.nl

Digna Kosse, oblikovalka
www.digna-k.nl

Udeleženci

Gaja Mežnarić Osole, Nuša Jelenec, Leonora Jakovljević, Jan Kikelj, Sergej Kuckir, Fabrico Próprio (Rita João, Pedro Ferreira, Frederico Duarte), Ema Gerovac, Amelia Desnoyers, Katarina Dekleva, René Bosch

12. 2. 2014#Spoznaj svojo hrano
Kaj nam bodo skuhali člani skupin na prvem srečanju? Chef skupine bo kustos za področje hrane Lucas Mullié.