24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test
#BIO 50
Kreativni procesi so se pričeli februarja, na uvodnem dogodku. Razvoj prvega prototipa skupine Motorne enote. Raziskovanje skrivnosti tiska s katerim se ukvarja del skupine Skrite obrti. Skupina skrite obrti - sestanek v dveh realnostih. Delavnica o užitnih rastlinah z Dariom Cortese in člani skupine Spoznaj svojo hrano. Foto: Ana Kovač Srečanje skupine Javna voda javni prostor v Ljubljani. Foto: Ana Kuntarič Skupina spoznaj svojo hrano pripravlja Skype večerje. V iskanju vrta. Foto: Tanja Vergles Kaj je dostopno življenje? Skica: Lee Ivett Skupina Dostopno življenje sestankuje v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO): Foto: Tomislav Vidović Sestanek skupine Oblikovanje življenja na relaciji Ljubljana - Tokio - London. Foto: Dimitri Lupo V iskanju definicije - skupina Nanoturizem. Skupina Sistemi mode raziskuje materiale in procese ustvarjanja. Eksperiment o "sedanjosti", Rogier Arents iz skupine Opazovati vesolje Skupina Hekanje gospodinskih aparatov ustvarja v kreativnem centru Poligon. Foto: David Lotrič Kreativno povezovanje v škatli - skupina Skrite obrti. "Pohodne razglednice" so eden izmed projektov skupine Hoja po mestu. Skupina Opazovanje vesolja oblikuje svoj prostorski manifest. 3D tiskanje "odprtih elementov" skupine Hekanje gospodinjskih aparatov V izdelavi so prototipi: motorno kolo skupine Motorne enote  Srečanje skupine Hoja po mestu v Eindhovenu.
Kreativni procesi so se pričeli februarja, na uvodnem dogodku.

Za kuliso BIO 50 se procesi z nezmanjšano hitrostjo odvijajo že vse od februarja, ko jih je zagnal uvodni dogodek, na katerem so se v živo srečali mentorji in člani skupin.

Enajst skupin tako že tri mesece raziskuje, ustvarja, eksperimentira, sodeluje, skicira, modelira, oblikuje, izdeluje, se povezuje in sestankuje. Obširni ustvarjalni procesi se dogajajo v živo in na daljavo, njihovi končni rezultati pa bodo javno predstavljeni jeseni v okviru 24. bienala oblikovanja v Ljubljani.

V galeriji vam ponujamo nekaj utrinkov iz dogajanja v zadnjih mesecev.