24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test

8Nanoturizem

Razpis, 13. februar 2014
Ali po desetletjih razcveta turistične industrije, ki je imela širok vpliv na ozemlja in gospodarstva držav po vsem svetu, še obstajajo manjši, nevsiljivi načini za promocijo turizma? Delo skupine nanoturizem bo potekalo v dveh sklopih: prva skupina bo raziskovala možne oblike doživljanja turizma ter preučevala ključne globalne reference in regionalne potenciale. Ta raziskava bo tvorila teoretični okvir za drugo skupino, ki bo iskala možne uresničitve med delavnico AA Visiting School Slovenia julija 2014 v Vitanju.

Reakcija, 24. avgust 2014
Nanoturizem je nova skovanka, s katero označujemo kritiko okoljskih, družbenih in ekonomskih slabosti sodobnega turizma. Nanoturizem je krajevno specifična, participativna, lokalna, od spodaj navzgor usmerjena alternativa takemu turizmu. Je orodje za spodbujanje interakcije med sodelujočim in uporabnikom. Pri nanoturizmu ne gre za obseg, ampak za omogočanje izkušenj v smeri od spodaj navzgor s pomočjo lokalnih virov. Nanoturizem je več kot turizem, je odnos, s katerim želimo izboljšati specifično vsakdanje okolje in odpreti nova lokalna gospodarstva. Pridruži se, sodeluj in postani nanoturist – kjerkoli, tudi v lastnem mestu, kraju, ulici ali domu!

Mentorja skupine

Tina Gregorič in Aljoša Dekleva, arhitekta in soustanovitelja biroja Dekleva Gregorič arhitekti
www.dekleva-gregoric.com

Partner

Architectural Association (AA), School of Architecture, Visiting school
www.aaschool.ac.uk/STUDY/VISITING/slovenia

Udeleženci

Barbara Nawrocka, Dominika Wilczyńska, Žiga Rošer, Silvia Susanna, Living Courtyards Initiative/ Association House (Katja Beck Kos, Nadja Dodlek, Maša Kresnik, Samo Lorber, Kaja Pogačar, Maja Pegan, Niko Poljanšek, Tjaša Perović, Robert Veselko), Maja Jenko, Oaza (Nina Bačun, Ivana orovnjak, Roberta Bratović, Tina Ivezić, Maja Kolar, Ana-Marija Poljanec), Marjeta Fendre, Alessandro Fonte, Blaž Šef

6. 12. 2015#Nanoturizem
25. 11. 2015#Nanoturizem
18. 11. 2015#Nanoturizem
2. 11. 2015#Nanoturizem
25. 8. 2014#Nanoturizem