24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test
#BIO 50
BI0 promocijski materiali. Prvi milanski večer.  Debata o mentorstvu in sodelovanju z Aldom Bakkerjem, Rianno Makkink in Janom Boelnom. Mentorji in organizatorji BIO 50. Otvoritev Tedna oblikovanja v Palazzo Clerici. Razstava Organisation of design v Ventura Lambrate. Informacijska točka BIO 50 v Palazzo Clerici. V Palazzo Clerici. Večerja s prijatelji iz Organisation of design. Margriet Vollenberg in Margo Konings (Organisation in Design) sta bili kustosinji BIO 23. Udeležba na Z33 debatah. Druženje v Venura Lambrate. Debata o sodelovanju z mentorji BIO 50 in kustosom Janom Boelenom. Z33 debate o prihodnosti oblikovanja, ki jih je vodil Jan Boelen, kustos BIO 50.
BI0 promocijski materiali.

Na povabilo Z33, institucije za raziskovanje procesov v oblikovanju, se je v preteklem tednu ekipa BIO 50 udeležila Tedna oblikovanja v Milanu. Predstavitvena točka 24. bienala oblikovanja v Ljubljani se je nahajala v Palači Clerici, kjer so se dnevno odvijale debate Z33 pod vodstvom Jana Boelena, kustosa BIO 50.

Tretje debate Z33 na temo mentorstva in sodelovanja v oblikovanju sta se kot gosta udeležila Aldo Bakker in Rianne Makkink, oba pedagoga Akademije za oblikovanje v Eidhovenu, ob tem pa tudi mentorja skupin na BIO 50.

V živahnem sodelovanju med udeleženci in obiskovalci dogodka so bila izpostavljena vprašanja o mentorstvu, ki zahteva ravnovesje med navdihom in vodenjem, avtorstvu in odgovornosti pri rešitvah, ki so razvite v skupini, zaupanju med člani skupine in hkratni potrebi po prestopanju iz območja ugodja, saj lahko šele to vodi k novim, zanimivim rešitvam.

V zapisu za Z33 Karen Verschooren izpostavlja, da je pomen BIO 50 predvsem v zanesenjaškem vzpostavljanju okoliščin, ki omogočajo raziskovanje tovrstnega načina sodelovanja.

Ključne točke pogovora je za Z33 povzela Vera Sacchetti, urednica in kritičarka, ki pri BIO 50 sodeluje kot svetovalka:

Fotografije: ekipa BIO50