24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test
#BIO 50

Letošnji 24. bienale oblikovanja objavlja razpis za program BIO 50: ZDAJ, vzporedni program, ki bo v času bienala razgibal mesto Ljubljana. Program bo ponujal živahen niz dogodkov, razstav in predavanj, ki bodo delovali kot platforma za lansiranje ali predstavitve oblikovalskih pobud, izdelkov, poslovnih idej, raziskav in projektov.

Znotraj eksperimentalnega konteksta BIO 50, v katerem se Slovenija vzpostavlja kot laboratorij za oblikovanje, bo program ZDAJ od septembra do decembra 2014 profiliral mesto Ljubljana kot središče tega eksperimentalnega območja.

Program ZDAJ bo vseboval individualne ali skupinske predstavitve, nove ali že preverjene projekte, razstave in dogodke vseh formatov, ki so povezani s širokim spektrom oblikovalskih aktivnosti. Dogodki in njihove lokacije bodo postali točke zbliževanja v mestu, ki bodo prispevale k oblikovanju bogatega in privlačnega vzporednega programa bienala.

Ob zaključku BIO 50 bo bienale izpostavil posebej reprezentativen projekt ali dogodek programa ZDAJ, izbral bo najboljšo referenco na 50-letno zgodovino bienala, najboljši industrijski izdelek in najboljšo predstavitev podjetja.

BIO 50 k sodelovanju v programu ZDAJ vabi posameznike, oblikovalce, kustose, izobraževalne in kulturne ustanove, trgovine in podjetja, ki naj prijavo oddajo v času trajanja razpisa od 3. marca do 31. maja 2014.

Prijavo pošljite na elektronski naslov bio@mao.si (predmet: PRIJAVA_BIO 50_ZDAJ_IME_PRIIMEK) v enotnem dokumentu pdf formata, ki ne sme presegati 10 MB.

Prijava naj vsebuje:

1. Ime projekta

2. Ime prijavitelja

3. Kontakt prijavitelja – elektronski naslov in telefonska številka

4. Kratka vsebina projekta

5. Lokacija projekta

6. Čas trajanja projekta

7. Slikovno gradivo (vneseno v dokument)

Muzej za arhitekturo in oblikovanje kot organizator BIO 50 ne prevzema nalog oblikovanja vsebine, organizacije, financiranja ter iskanja prostorov za izvedbo prijavljenih projektov na program BIO 50: ZDAJ. Prijavitelji bodo odgovor prejeli najkasneje v treh tednih po oddaji prijave.

Projekti programa BIO 50: ZDAJ bodo objavljeni in promovirani v programu in vodniku po bienalu, na BIO 50 spletni strani, v spletnih novičnikih za tuje in domače medije ter javnost ter na platformah družabnih medijev (Facebook, Twitter, Instagram).