24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test
#Hekanje gospodinjskih aparatov
Foto: Ana Kovač/MAO Foto: Ana Kovač/MAO Foto: Ana Kovač/MAO Foto: Ana Kovač/MAO Foto: Ana Kovač/MAO Foto: Ana Kovač/MAO Foto: Ana Kovač/MAO
Foto: Ana Kovač/MAO

1 Material
2 Enostaven predmet: Palica.
3 Ventilator: Namizni ventilator.
4 Visoki ventilator: Namizni ventilator, višji.
5 Ventilator na upravljanje s kretnjami: Ventilator z vmesnikom za upravljanje s kretnjami. Če pred ventilatorjem pomahamo z roko, se bo njegova hitrost povečala, če pa roko držimo pri miru, se bo hitrost zniževala, vse dokler se ne bo ventilator ustavil.
6 Internetni ventilator: Ventilator z modulom za brezžično komunikacijo, prek katerega ga lahko povežemo v svetovni splet. Tako lahko na daljavo krmilimo njegovo hitrost ali pa ga programiramo tako, da se odziva na vremensko napoved, čivke, nihanje vrednosti delniških trgov ali na katero koli drugo storitev ali podatke, do katerih lahko dostopamo prek interneta.
7 Ventilator za ogrevanje: Namizni ventilator, ki lahko zrak ogreva ali pa ohlaja. Izpeljanka iz ventilatorja z dodanim grelnim elementom.
8 Mešalec: Ročni mešalec z dvema metlicama. Dve motorni enoti ventilatorja sta predelani v novo ogrodje.
9 Lebdeča internetna svetilka: Lebdeča svetilka, ki sledi gibom uporabnika. Svetilka je priključena na internet in jo lahko krmilimo prek pametnega telefona. Internetne zmogljivosti in pogonski mehanizem izhajajo iz gradnikov, uporabljenih pri internetnem ventilatorju.
10 Lebdeča internetna svetilka: Gradniki in sestavni deli lebdeče svetilke.

Avtorji: Thibault Brevet, Leonardo Amico, Jure Martinec, Nataša Muševič, Coralie Gourguechon, Jesse Howard, Tilen Sepič

Več o skupini Hekanje gospodinjskih aparatov.