24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test
#Spoznaj svojo hrano
Fotogenični ohrovt. Večerja v surovi obliki. Foto: Tanja Vergles Združene sile. Zeleno, zelenejše ... Skušajte okriti, kje v večerji se skriva ves ta por. Uvertura v zvitke s svinjino. Sveža skuta za ohrovtove zavitke. V samem srcu kuhinje. Diši po svinjini. In še bolj fotogenični zavitki. Ura tiktaka ... večerja ne čaka. Zavijanje prekajene svinjine. Por na zavitkih iz ohrovta. Gneča v kuhinji. Slanina in suhe slive. Ste vedeli, da lahko iz polente naredite čips? Mnogo zavitkov s svinjino, pravzaprav. Mesni cvetlični aranžma. Še zadnji detajli. Lepo. Okusno. Postajate lačni? Prigriznimo! Vrhunec večera.
Fotogenični ohrovt.

Prvi podvig skupine Spoznaj svojo hrano je bil obsežen: kako v štirih urah iz slanine, ohrovta, polente in sliv pripraviti slavnostne, kreativne in vabljive prigrizke za 120 lačnih udeležencev uvodnega BIO50 dogodka. Pokukajte v kuhinjo, kjer so nastali ohrovtovi zavitki s svežo skuto in bučnimi semeni, čips iz polente, suhe slive v slanini in zavitki s prekajeno svinjino, jabolki in hrenom.

Vse fotografije: Tanja Vergles