24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test
Otroška ustvarjalnica

Zvočni laboratorij – mini zatvoritev razstave

Datum:
Nedelja, 7. december 2014
Čas:
11:00 - 12:30
Vstopnice:
brezplačno
Lokacija:
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Pot na Fužine 2
1000 Ljubljana

Prikaži zemljevid
Kontakt:

T: 01 548 42 80/70
E: bio@mao.si
www.mao.si

Tema: Skrite obrti

Kamen že stoletja pomeni izziv za številne umetnike, predvsem kiparje. Iztrgan iz zemlje je osnovni material kamnosekov, material, ki je tudi ustvarjalce skupine Skrite obrti na BIO 50 spodbudil, da so ustvarili lastne zgodbe, spet drugi so izhajali iz povsem drugačnih materialov, bodisi reciklirane plastike bodisi odpadne kovine. Samo Kutin pa je človek, ki mu iz kamna uspe izvabiti čisto posebne zvoke ter iz različnih odpadnih materialov izdelati različna glasbila in zvočila.

Preizkusili se bomo v igranju na kamniti ksilofon ter izdelali lastna glasbila: balunofone, enostrunska brenkala, piskala, vreščala in še kaj, kar oddaja vsaj kakšen šum. Naš navdušujoči improvizirani orkester bo pospremil mini zatvoritev razstave.

Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer otroci, stari od 5. do 12. let (mlajši v spremstvu staršev), skozi dialog in z zabavnimi didaktičnimi pripomočki spoznavajo teme z razstave, nato pa z novim znanjem in veliko domišljije ustvarijo lastne izdelke. Ustvarjalnice vodijo kustosi pedagogi v sodelovanju z udeleženci bienala, študenti umetnostne zgodovine ali arhitekti in oblikovalci.