24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test
Dogodek

SIXPO – Social Innovation Exposition

Datum:
Petek, 12. september 2014
Čas:
10:00 - 21:30
Vstopnice:
Udeležba brezplačna.
Lokacija:
Muzejska ploščad

Metelkova 2
Ljubljana

Prikaži zemljevid
Sixpo je tridnevni interaktivni dogodek, katerega cilj je prepoznavanje družbenega potenciala, razvijanje družbenih inovacij in spodbujanje aktivne participacije. Na dogodku Sixpo bodo predstavljeni obstoječi projekti z družbeno vsebino, posvetili pa se bodo še odkrivanju prostorskega in vsebinskega potenciala. S serijo brezplačnih delavnic in bogato zastavljenim kulturnim programom si organizatorji dogodka Sixpo prizadevajo za vzpostavitev modela širše aplikativne družbeno-izobraževalne platforme.

Izpostavljena bo tematika družbenih projektov, inovacij in družbenega potenciala v regiji, poudarek tridnevnega programa pa je na razvoju novih modelov družbenih projektov, ki se mu bodo posvetili prek aktivne participacije udeležencev na delavnicah.

Na festivalu SIXPO bodo predstavljene obstoječe dobre prakse ter spremljevalni kulturni program, ki zajema sodelovanje v oblikovalskih in arhitekturnih delavnicah, odprti oder itd., in ker je namen festivala SIXPO izpostaviti tematiko povezovanja ljudi, prostora in vsebine, bo celotno dogajanje postavljeno na ploščad pred Slovenskim etnografskim muzejem.

Pripravila Jan Kikelj, Muštr, in Marco Di Norcia, fusedrops, SIXPO .