24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test
Delavnica

Kibernetika pletenja

Datum:
Sobota, 20. september 2014
Čas:
10:00 - 14:00
Vstopnice:
prost vstop
Lokacija:
Niti Niti galerija volne

Breg 4
1000 Ljubljana

Prikaži zemljevid
Delavnica skupinskega pletenja je pravi družabni dogodek, kjer udeleženci s svojimi prsti in debelejšo prejo soustvarjajo skupni izdelek. Na delavnici bo predstavljena preprosta tehnika pletenja, ki je izvedljiva le v skupini ljudi. Pletilsko znanje ni pogoj za udeležbo.

Skupinsko ali skupnostno pletenje je tridimenzionalni brezšivni proces, ki zahteva večje število udeležencev, njihovo sodelovanje in soustvarjanje. Pri pletenju ne uporabljamo drugega orodja kot svoje prste in debelejšo prejo, postopek pa je preprost. S tem ko v procesu sodeluje večje število ljudi – pogosto povsem naključnih obiskovalcev – se širijo znanje, zavedanje in spoštovanje ročnega dela ter skupinskega ustvarjanja, hkrati pa se opozarja na trajnostno ravnanje s tekstilijami in na pravično plačilo za tekstilne izdelke, ki kljub modernim tehnologijam nastajajo z velikim vložkom človeške energije.

Na dogodku Kibernetika pletenja bodo udeleženci s skupinskim pletenjem pripomogli h kreaciji enega ali več pletenih delov tabureja. Polsteno-pleteni tabureji so projekt oblikovalke in izvajalke delavnice Darja Rant, Klobbka - unikatne tekstilije .

Prijava na delavnice: darjarant@gmail.com.