24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test
Dogodek

Knjižnica REČI - prestavljeno!

Datum:
Četrtek, 23. oktober 2014
Čas:
17:00 - 19:00
Vstopnice:
prost vstop
Lokacija:
Dom skupnosti Savsko naselje

Belokranjska 6
1000 Ljubljana

Prikaži zemljevid
Otvoritev knjižnice 23. 10. je prestavljena. Nov datum bo znan naknadno.

V četrtek, 23. oktobra se v Domu skupnosti v Savskem naselju odpira Knjižnica REČI, prva slovenska »knjižnica«, kjer si boste od oktobra 2014 dalje lahko izposojali različne uporabne predmete, ki jih potrebujete le občasno. Reči skratka. Na novo urejen prostor Doma skupnosti v Savskem naselju bo poleg Knjižnice REČI ponujal še prostor za so-delo, različne aktivnosti in druženje.

Knjižnica REČI deluje kot navadna knjižnica, le da si bo v njej mogoče izposojati uporabne predmete, ki jih potrebujemo, a ne ves čas. Koncept tovrstne knjižnice se je razvil po odprtokodnem vzoru Leile, knjižnice reči v Berlinu.

Prva izposojevalnica take vrste v Sloveniji se bo 23. oktobra odprla v Domu skupnosti v Savskem naselju, dobrodošli pa ste prav vsi. Član Knjižnice REČI namreč lahko postane vsak, ki si ne more ali noče vsega kupovati, si pa želi kaj izposoditi. Tako bodo v Knjižnici REČI na voljo predvsem raznoliki predmeti, ki jih potrebujemo, a le občasno.

Projekt Knjižnice REČI razvijata KD ProstoRož in Slovenia Co-working v partnerstvu z RRA LUR in Mestno občino Ljubljana.