24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test
Film

Still Motion (Dostopno življenje)

Datum:
Petek, 24. oktober 2014
Čas:
19:00 - 20:00
Vstopnice:
brezplačen vstop
Lokacija:
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Pot na Fužine 2
1000 Ljubljana

Prikaži zemljevid
Kontakt:

T: 01 548 42 80/70
E: bio@mao.si
www.mao.si

Društvo DOUM skupaj v sodelovanju z MOTO, projektom skupine Dostopno življenje, organizira razstavo »Still Motion« v okviru letošnjega BIO 50. Vabimo vas, da se nam pridružite 24. 10. 2014 od 18.00 naprej v parku pred Muzejem za arhitekturo in oblikovanje, kjer se nahaja objekt MOTO.

Fotografija in video sta tehniki zapisovanja slik na določen medij. Prav tako sta ustvarjalni tehniki, s katerima se bosta Lea in Jana predstavili. Njuni deli povezuje črno-belo vsebina, kontrast pa dosežeta z mirovanjem in gibanjem. Razstava bo potekala kot enodnevni dogodek.

Jana Čosić je diplomirala na Naravoslovnotehniški fakulteti, smer Grafična in medijska tehnika, sedaj pa svoje študijsko obdobje nadaljuje na Fakulteti za dizajn. V času študija se je navdušila za fotografijo in animacijo. S pomočjo društva pa aktivno razvija svoje ideje in kreativnost.

Lea Topolovec je študentka Fakultete za arhitekturo, ki se pogosto izgubi v fotografiji, skozi katero se izraža že dlje časa. Vzorci, ki se pojavljajo v njenih fotografijah, dajejo zaključek celotni zgodbi njenega dela. Pri razvijanju njenega potenciala ji pomaga tudi društvo.

DOUM je Društvo mladih oblikovalcev in umetnikov, ki je bilo ustanovljeno z namenom povezovati ter spodbujati kreativnost pri mladih slovenskih oblikovalcih in umetnikih, vzporedno temu tudi razviti in razširiti slovensko oblikovanje in umetnost.

MOTO je eksperiment, ki je nastal v sklopu letošnjega bienala oblikovanja BIO50. Njegova naloga je raziskati pomen dostopnega življenja v odnosu do odprtega javnega prostora v soseskah. MOTO je tudi mobilni objekt, ki deluje kot večnamenski prostor in je namenjen oživljanju ter povezovanju skupnosti. S svojo navzočnostjo spodbuja sodelovanje, dviguje kvaliteto življenja in deluje kot inkubator za oživljanje skupnega javnega prostora. V njem potekajo razstave, debate, glasbeni dogodki, sejmi, delavnice, športne aktivnosti in ostali dogodki. Njegove stene bodo kmalu postale odsev soseske.

Pripravili člani projekta MOTO, del skupine Dostopno življenje, BIO 50.