24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test
Delavnica

Raziskujemo javni prostor Fužin

Datum:
Četrtek, 6. november 2014
Čas:
08:30
Vstopnice:
brezplačen vstop
Lokacija:
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Pot na Fužine 2
1000 Ljubljana

Prikaži zemljevid
Kontakt:

T: 01 548 42 80/70
E: bio@mao.si
www.mao.si

Tehnični dan za tretjo triado osnovnošolcev bo učence postavil v vlogo prostorskih načrtovalcev. Skozi raziskovanje stanja in rabe prostora bodo razmišljali, kako deluje javni prostor Fužin, komu je namenjen in kako bi ga lahko deloval.

Tehniški dan je namenjen razvoju veščin za sodelovanje v urejanju prostora. Sposobnost posameznika za sodelovanje, izražanje stališč ter oblikovanje in usklajevanje predlogov lahko pomembno prispeva k realizaciji in kakovosti rešitev v prostoru. Posebej pomembna je v urejanju javnega prostora.

Program bo potekal v sodelovanju s skupino učencev, ki bodo že prej, na jesenskih delavnicah, raziskovali javni prostor Fužin, proučevali uporabnike in razmere v javnem prostoru, razpravljali o problemih in novih programih in skupaj izdelali spoznavni zemljevid Fužin. Svoje novo pridobljeno znanje o urejanju javnega prostora, o usklajevanju potreb različnih uporabnikov v prostoru ter o možnostih za razvoj novih dejavnosti v javnem prostoru bodo skupaj z mentorji delili s sošolci.

Pripravili: Osnovna šola Nove Fužine, Inštitut za politike prostora in Muzej za arhitekturo in oblikovanje
Delavnice so del evropskega projekta “Mesto Evropa”, www.publicspace.org