24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test
Debata

Profesionalizem / amaterizem

Datum:
Četrtek, 27. november 2014
Čas:
18:00 - 19:00
Vstopnice:
brezplačen vstop
Lokacija:
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Pot na Fužine 2
1000 Ljubljana

Prikaži zemljevid
Kontakt:

T: 01 548 42 80/70
E: bio@mao.si
www.mao.si

Je vsak oblikovalec?

V dobi informacij je tema profesionalizma in amaterizma izjemnega pomena. Ta nova revolucija v industriji medsebojno spodbuja širjenje informacij in znanja. Vendar, kako je ta proizvodnja regulirana? Če so vsi prispevki veljavni, potreba po hierarhiji nima pomena. Z mejami v posameznih poklicih, ki jih ponekod skorajda ni več, in uspešno interdisciplinarno prakso je definicija poklica oblikovalcev hkrati kompleksna in nejasna. Pod najrazličnejšimi vplivi se oblikovalci v današnji družbi preizprašujejo o svoji vlogi. Debata se bo predvsem osredotočila na proizvodnjo in dobavo nekaterih najbolj razširjenih vsakdanjih predmetov: gospodinjskih aparatov in oblačil.

Na debati bodo sodelovali:

  • Ana Malalan, ustanoviteljica Anselme, izdelovalnice vsega (ne)mogočega, avtorica priročnika Superkrojenje, laborant na SŠ za oblikovanje in fotografijo.

  • Nataša Muševič, članica skupine Hekanje gospodinjskih aparatov na BIO 50, intermedijska umetnica, producentka elektronske glasbe, skladateljica in pevka.

  • Miha in Dijana Rolc, oblikovalca in ustanovitelja slovenske blagovne znamke nogavic Zulu Zion, ki je letos uspešno prejela sredstva za zagon nogavic kot prvi domači modni projekt na Kickstarterju.

Debato bosta moderirala Eugenia Morpurgo in Evan Frankel, mentorja skupine Sistem mode na BIO 50.
Potekala bo v angleškem jeziku.

Debate BIO so serija dogodkov – predavanj, pogovorov in predstavitev, ki z različnih vidikov obravnavajo vsebino bienala in aktualne, pomembne teme s področja oblikovanja vsakdanjega življenja in za vsakdanje življenje.