24. bienale oblikovanja
Ljubljana, Slovenija
18. 9.—7. 12. 2014
Slo
·
Eng
3, 2, 1 ... Test
Dogodek

Otvoritev fotografske razstave Prenašamo energijo - BIO 50

Datum:
Sreda, 24. september 2014
Čas:
19:00
Vstopnice:
Prost vstop
Lokacija:
Mestna hiša Ljubljana (desni atrij)

Mestni trg 1
1000 Ljubljana

Prikaži zemljevid
Kontakt:

T: 01 548 42 70
bio@mao.si
www.bio.si

Na razstavi Prenašamo energijo – BIO 50 bodo predstavljene najboljše fotografije, izbrane v okviru mednarodnega fotografskega natečaja za najboljšo instagram fotografijo Prenašamo energijo – BIO 50, ki ga je v okviru BIO 50 organiziral Muzej za arhitekturo in oblikovanje in družba ELES, d. o. o.

Ob 50. obletnici enega najstarejših bienalov na svetu, Bienala oblikovanja (BIO), sta Muzej za arhitekturo in oblikovanje in glavni partner bienala, družba ELES d. o. o., sistemski operater prenosnega elektroenergetskega omrežja, pripravila mednarodni foto natečaj za najboljšo instagram fotografijo Prenašamo energijo – BIO 50. Na natečaj, ki je potekal od februarja do konca maja 2014, je prispelo več kot 1000 fotografij z vsega sveta in med fotografijami, ki prenos energije tematizirajo s številnih različnih gledišč, je mednarodna žirija natečaja (sestavljali so jo Jan Boelen, kustos BIO 50, Peter Koštrun, priznani fotograf in predavatelj na ALUO, Vera Sacchetti, kritičarka in urednica številnih oblikovalskih in arhitekturnih publikacij ter revij, Katja Krasko Štebljaj, vodja Službe za odnose z javnostmi v družbi ELES, ter Matevž Čelik, direktor Muzeja za arhitekturo in oblikovanje) izbrala najboljše fotografije, ki bodo razstavljene v Desnem atriju Mestne hiše Ljubljana. Med njimi je žirija izbrala tudi tri najboljše fotografije, avtorje pa nagradila z denarnimi nagradami.

Nagrajenci foto natečaja za najboljšo instagram fotografijo Prenašamo energijo – BIO 50 so: 1. nagrada: snicelj – Neža Oblak, 2. nagrada: spamdrew4000 – Andrew Luk, 3. nagrada: leajambrosic – Leja Jambrošič.

Pripravil Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) v partnerstvu z družbo ELES d. o. o..