25. bienale oblikovanja
25th Biennial of Design
Ljubljana, Slovenija
25.5.—29.10.2017
Vidimo se kmalu.

BIO – Bienale oblikovanja v Ljubljani je mednarodna platforma za nove pristope v oblikovanju.

BIO je bil ustanovljen leta 1964 in je prvi oblikovalski bienale v Evropi. Od svojega nastanka je bil priča mnogim spremembam in premikom zadnjega pol stoletja. Spremljal je prehod oblikovanja od rojstva na stičišču industrializacije in modernizma do discipline, ki prežema vse plasti življenja in človekovega delovanja.

Danes je BIO – Bienale oblikovanja v Ljubljani mednarodna platforma za nove pristope v oblikovanju, kjer s trajajočimi procesi sodelovanja oblikovalci in drugi multidisciplinarni ustvarjalci razvijajo alternative ustaljenim sistemom vsakdanjega življenja.

BIO deluje kot preizkusni poligon, kjer se oblikovanje uporablja in implementira kot orodje za izpraševanje in preoblikovanje idej o masovni in industrijski produkciji, javnem in zasebnem prostoru ter vnaprej določenih sistemih in mrežah. Njegove različne teme so odraz lokalnih in globalnih zahtev; njegovi vsestranski projekti si prizadevajo ustvariti prožne strukture, ki se lahko s časom razvijajo ter se nadaljujejo še po zaključku bienala.

PRIDRUŽITE SE NAM V NASLEDNJEM PROJEKTU SODELOVANJA!
Naslednji odprti poziv prihaja spomladi 2016.

Razpis.
Pomlad 2016